Examens en start van een nieuw jaar

September is altijd een drukke maand. Vol stress voor de examens van de ICPBC en uiteraard ook veel voorbereiding voor het nieuwe jaar. De brieven voor het nieuwe jaar gaan er eind deze maand uit en ik ben benieuwd wie zich op het laatste moment nog inschrijven om de club compleet te maken.

 

Wat houden de examens nu precies in bij het ICPBC? 

Omdat we het belangrijk vinden dat de studenten door kunnen redeneren van bit naar lichaam en andersom, maakt elke leerling gedurende het jaar een casusopdracht waarin een bitgerelateerd onderwerp de hoofdrol heeft. Zo heeft de ICPBC onder andere casussen ontvangen over de invloed die bitmaterialen op de PH waarde van het speeksel in de mond, de invloed van overbeet op bitfitten, bitfitten bij mennen, het nut van bitfitten in een revalidatieproces en vooral uitgewerkte casussen met tongproblemen en andere aanleuningsproblemen.  Het is altijd super om door te lezen en te zien hoeveel werk er in is gestoken en hoe serieus het vak wordt opgepakt. Rontgenfoto's, scans, metingen van symmetrie, metingen van PH, uitwerking van diverse bitten... zo blijven we ook van elkaar leren.

 

Naast de casusopdracht is er het theorie examen bestaande uit open en meerkeuzevragen die alle theorie die langs is gekomen in het jaar bestrijkt. Denk aan de relatie van het tongbeen met het paardenlichaam, compensatiepatronen etc. 

 

En tot slot is er dan de praktijk dag. Naast controle van de mond, kunnen de ICPBC bitfit consultants ook de hals checken op eventuele blokkades alsook het CTO gebied. En de bedoeling is uiteraard dat ze elke bitkeuze goed weten te motiveren en ook eerlijk aan de klant communiceren wat de eventuele nadelen van een bit zijn zodat de klant zelf goed na controle kan doen.

 

Als alle drie de examens ruim voldoende zijn gescored dan volgen de diploma's en kun je de afgestudeerden vinden in het kwaliteitsregister. We zijn er trots op weer enkele namen te hebben kunnen toevoegen zodat nog meer paarden geholpen kunnen worden. Het leuke is dat alle (tot nu toe dames) een verschillende achtergrond hebben dus zoek vooral een ICPBC bitfit consultant die bij je past. 

1 Applies to shipping within Netherlands. Information about shipping policies for other countries can be found here: Payment and Delivery Information
2 including tax