De praktische ervaring in het behandelen van paarden (door middel van osteopatische handgrepen, spiertechnieken, dry needling, cranio sacraal therapie) maakt dat Natascha zich al jaren bezig houdt met de bewegingspatronen van paarden. Een tweedaagse basiscursus bitfitten georganiseerd vanuit een bitten distribiteur, werd aanzet om, met diepgaande interesse, deze passie van biomechanica uit te breiden naar het bitfitten.

Natascha van Eijk is ondertussen al jaren actief als bitfitter onder de naam Bitsymmetrie/Passendbit en was daarmee één van de eersten in Nederland. Zij schreef diverse artikelen in tijdschriften en blogs in binnen- en buitenland zoals de Bitmagazine, Dressuurmagazine, Paard&Lifestyle, de Paardenkrant en de HQ Zuid Afrika en heeft onder haar klandizie vele bekende nationale en internationale ruiters en amazones.

Natascha heeft veel pionierswerk verricht in het oplossen van diverse bitproblemen binnen en buiten Nederland. Zo weet Natascha van Eijk, als geen ander relaties te leggen tussen de anatomische structuren van het paard en de reactie van het paard op een bepaald bit. Ook weet zij van de vele merken en vormen bitten de voor- maar ook nadelen, waardoor sneller een juiste keuze gemaakt kan worden. 

De vele paarden die zij in de afgelopen jaren heeft voorzien van passende bitten, hebben gezorgd voor de kennis die ten grondslag ligt aan deze opleiding. Kennis die zij graag deelt. De voordelen van bitten maar zeker ook de nadelen komen in deze opleiding uitgebreid aan de orde. Als ook de compensatiepatronen en de invloed hiervan op het bit en andersom.

Natascha blijft ook de komende jaren actief met het geven van informatie en juiste bitadviezen, maar zal ook zeker in binnen- en buitenland de ICPBC afgestudeerden in de picture zetten.