Dierenarts opleiding

Omdat dierenartsen al een ruimschootse kennis hebben op anatomy en kreupelheden is de opleiding aangepast aan deze doelgroep.  Zo vinden zij in de opleiding meer casuïstiek die linken heeft met diverse pathologie en raakvlakken heeft met deze beroepsgroepen. Er wordt nog meer toegespitst op het kaakgewricht en de hyoid relaties en de eventuele mobilisaties die de aanleuning en de reactie op het bit kunnen verbeteren. 

We merken dat er ook veel interesse is vanuit dierenartsen die tandarts zijn en graag een goed bitadvies willen geven. Omdat wij niet geloven in een bidadvies puur op basis van de anatomie van de mond (dit is slechts een onderdeel) hebben we ervoor gekozen de opleiding volledig te houden en niet te splitsen in cursussen. Een goed bitfit consult bevat namelijk altijd een stuk in beweging. We hebben in de opleiding een handig protocol opgenomen waarin je als tandarts sneller de biomechanische verschillen van je tandarts behandeling kunt zien. Dit zorgt ervoor dat in de toekomst nog meer informatie zal komen over de tandheelkundige effecten op het paardenlichaam en die van het bit.  Een tandartsbehandeling heeft enorm  invloed op het gehele lichaam van het paard net als een bit dat kan hebben. Om maar een voorbeeld te noemen als het linker kaakgewricht beperkt is, is automatisch de linker heup beperkt en zie je ook vaak een relatie met de hamstrings. Dit soort linken zoveel mogelijk onderbouwd met studies en casuïstiek en bitkeuze komt aan de orde in de opleiding. 

 

 

Wat hebben kreupelheden te maken met de reactie op het bit? Veel!  De aanleuning geeft het eerste signaal.

Ben je geïnteresseerd in de opleiding? Download dan hier de studiegids:

Download
DA studiegids.pdf
Adobe Acrobat Document 10.0 MB
Download
Da inschrijfformulier.pdf
Adobe Acrobat Document 97.9 KB

Wil je als dierenarts de meest flexibele mogelijkheden, schrijf je dan in voor 20 november 2020. Zie ook de data voor de reguliere groep die iets eerder beginnen. 

Accreditatie

Voor de gehele opleiding is accreditatie aangevraagd.


1 Applies to shipping within Netherlands. Information about shipping policies for other countries can be found here: Payment and Delivery Information
2 including tax