Instructors SPECIALIzING in contact issues (ISCI)

De opleiding

De cursus bestaat uit diverse niveau's, gebaseerd op de Orun niveau's en de eigen classificering.

De pilot groep gaat per 11 november  van start en is de sport/topsport groep, omdat hier vandaan de vraag kwam. De andere niveau's zullen snel volgen op basis van belangstelling dus vul het contactformulier in als je op de hoogte gehouden wilt worden, dat geeft ons ook een beeld naar welk niveau de meeste vraag is. 

Omdat we er vanuit gaan dat professioneel opgeleide instructeurs deze cursus kiezen omdat ze nog meer verdieping willen op de al grootschalige kennis die ze al hebben, werken we op de sport niveau's niet met examens maar met het meten van actieve deelname. Er is een aanwezigheidseis bij de live lessen en in de online kan gemeten worden hoeveel tijd iemand besteed in de online omgeving en of filmpjes worden bekeken. Aan het eind van de cursus zal de instructeur worden geplaatst in het register van deelname dat hier op de site staat zodat leerlingen weten dat de desbetreffende instructeur een verdieping heeft gedaan op het gebied van aanleuning. Uiteindelijk integreert de instructeur zijn of haar eigen kennis en stijl met het geleerde en dan maakt dat een examen in dit geval niet past. In de lagere niveau's kan het zo zijn dat er wel een afsluitende test wordt gedaan om door te gaan naar een volgend niveau maar in principe kan ook doorgestroomd worden nadat er een volgend Orun diploma is behaald. 

De duur van de cursus is ongeveer een jaar. De meeste lessen zullen de eerste 7 maanden plaats vinden met daarbij een Online omgeving die een jaar openstaat.  Omdat we niet weten wat de Corona gaat doen in ons land (vooral in de winter) en de meesten van jullie waarschijnlijk verspreid over het land werken en gelokaliseerd zijn, zullen de theorie lessen LIVE online gegeven worden in een digitale lesruimte op een vaste avond. Je kunt elkaar zien en gewoon vragen stellen, dit vanuit je luie stoel, tuin of waar je ook zit. De praktijk lessen zullen op locatie zijn en afhankelijk van de grote van de groep zal deze locatie rouleren.  Stel ik heb 5 mensen in het hoge noorden en 5 onderin Nederland dan zal ik trachten de praktijk twee keer te doen om het reizen te beperken. Wel zijn er gastcolleges van dierenartsen en wellicht ook een dissectie, deze zullen dan plaats vinden op de locatie van de Lingehoeve in Lienden. Er zijn 15 online bijeenkomsten en 5 praktijk dagen. Mocht blijken dat in de pilot groep er meer behoefte is naar praktijkdagen dan worden deze extra ingepland na de eerste 7 maanden. Deze staan daarom nog niet op de kalender.