ICPBC Bitfit Consulting , meer dan alleen bitfitten.

Als het gaat om hulpen geven zijn we dagelijks bezig onze hulpen te verfijnen om een meer harmonieus beeld te krijgen, snellere reacties, een betere communicatie, een betere samenwerking. Hoe speelt het bit mee in dit verhaal? Als de hals van een paard maar strak blijft, het paard maar niet over de rug blijft, het paard niet los beweegt, kan dit dan vanuit het bit komen? Ja dat kan zeker! Kun je aan een reactie op het bit zien hoe het paard zijn lichaam gebruikt? Ja! Aan het bit komt alles samen. 

Kennis hierover was voorheen niet voor handen en zeker niet in de vorm van een erkende onafhankelijke jaar opleiding. Sinds begin 2016 wel! De ICPBC is meer dan alleen bitfitten en leert je aanleuning en compensatiepatronen echt begrijpen! 

Deze kennis is een must voor elke paardenprofessional!

Heb je geen interesse in het vak Bitfitter maar wil je als instructeur aanleuningsspecialist worden, kijk dan bij de nieuwe opleiding ISCI

Les van de bitfitter die als eerste bitfitten combineerde met behandelmethodes.

Een bit wisselen is niet zo lastig. Maar hoe werkt het bit door op het lichaam? Aan wat kun je zien of het bit door het paard als prettig wordt ervaren of juist niet? De hoofddocent is al jaren fulltime bezig met bitfitten en behandelen en heeft een enorme praktijkervaring. Er passeerden al honderden paarden per jaar met hun 'bit' problemen de revue. Onder haar clientele zijn internationale en nationale ruiters. De praktische ervaring op het gebied van behandelen van paarden in de jaren voorafgaande aan het bitfitten  (triggerpoints, dry needling, cranio sacraal, manuele techieken, osteopatische technieken) zorgden al meteen voor een bredere kijk op het analyseren van bit (gerelateerde) problemen. Al deze ervaring wordt gedeeld in de ICPBC, zodat u kunt beginnen met een bredere basis als professional bitfit consultant vanuit het oogpunt van het gehele paard en aanleuning zoals het bedoeld is. 

Onafhankelijk van een bittenmerk

De ICPBC  heeft als doelstelling welzijn voor het paard en promoot niet of deelt geen voorkeur voor een bepaald bittenmerk. Wij vinden het belangrijk dat de kennis over bitten ongekleurd en op ervaring gebaseerd is en niet op gewin. De ICPBC ontvangt ook geen sponsoringen van een bittenmerk of is anderzins via een vereniging met éen bittenmerk verbonden. 

Gerenomeerde gastdocenten

De docenten op het gebied van tandheelkunde (Daan Staller) diergeneeskunde (Henk van der Veen) en houding en zit (Saskia Heijkants) zijn grote namen op hun vakgebied. Ook de wisselende gastdocenten zijn kenners op hun vakgebied. Kijk voor meer informatie bij het kopje docenten.


De reactie van een paard op een bit vertelt je zoveel meer dan je denkt!


Doorontwikkeling

Na het afronden van het basisjaar van de ICPBC wordt er meer kennis aangeboden door de ICPBC. Er worden verdiepingsmodules verzorgd op verschillende interessegebieden. De opleiding zal tevens voorzien in interventiedagen met medestudenten. 

Promotie van haar leerlingen 

Naast het doorontwikkelen en bijscholen van de studenten, promoot de ICPBC haar leerlingen ook actief in het ICPBC magazine wat minimaal één keer per jaar verschijnt. Voor voorbeelden en ervaringen van de voorgaande jaargang zie het kopje ICPBC magazines. 

Erkenning

De ICPBC is een CBKRO geregistreerde/ erkende  instelling die voldoet aan de kwaliteitscode geregistreerde instelling voor kort beroepsonderwijs (HBO niveau) op landelijk niveau. 


Ook jij wilt toch leren van ervarings-deskundigen?


Kwaliteit

Uiteindelijk bepaalt niet de opleiding zelf, maar bepalen anderen; zoals de studenten of onafhankelijke derden (klanten van afgestudeerden) dat de ICPBC voor kwaliteit staat. De ICPBC neemt om deze reden niet iedereen aan maar vraagt professionele paardenkennis en een CV bij het inschrijvingsformulier. De opleiding zelf wordt door middel van evaluatieformulieren geëvalueerd. De ICPBC streeft ernaar de studenten zo breed mogelijk op te leiden waardoor zij in de praktijk met de opgedane kennis zich kunnen onderscheiden van anderen die bitadviezen geven. De ICPBC zal de afgestudeerden opnemen in het kwaliteitsregister van de ICPBC vermeld op de site. 

Eenduidigheid in de markt

Doordat de ICPBC alleen een volledig jaartraject aanbiedt, is het voor de consument duidelijk dat de ICPBC bitfit consultants aan dezelfde standaard voldoen en dat alle afgestudeerden van de ICPBC volleerde professionals zijn. Het lastige aan vrije beroepen is altijd dat de consument niet kan zien of er een korte 2 daagse cursus of een langer traject is gevolgd. Vandaar dat de ICPBC heeft gekozen voor de committed student. De ICPBC is er van overtuigd dat deze aanpak zich zeker gaat onderscheiden van de rest. Evenals dat dit de enige opleiding is waar compensatiepatronen van het paard worden doorgeredeneerd naar de reacties op het bit door een hoofddocent die spreekt uit jarenlange ervaring hierin.


Pathologie in het kaakgewricht, problemen in de mond zijn zwaar onderschat en hebben hun effect op het gehele lichaam.


Vragen?

Uiteraard kun je informatie vinden over de opleiding onder het kopje opleidingMaar je kunt ook meteen hieronder doorklikken naar veelgestelde vragen: