• Wil jij aan de slag als Professional Bridle Fitter?
  • Wil jij onafhankelijke kennis over hoofdstellen?
  • Ben jij eigenaar van een eigen merk hoofdstellen en wil je je kennis en of marketing hieromtrent verbeteren?
  • Ben jij een super geïnteresseerde instructeur/ ruiter die meer wilt weten over aanleuning en hoe een hoofdstel hier van invloed op is?
  • Wil jij je hippische portfolio uitbreiden zodat je uiteindelijk aan de ICPBC kunt deelnemen? * *Let op dit is geen garantie dat je daadwerkelijk ook kunt deelnemen aan die ICPBC dus lees goed de voorwaarden.

De Professional Bridle Fitter opleiding kan worden ingezet als:

  1. Eén van de onderdelen/ vooropleidingen en modules om toch deel te kunnen nemen aan de  ICPBC opleiding
  2. Als een hele interessante Online ter verhoging van eigen kennis, omdat je interesse gebied ligt op hoofdstellen.
  3. Om geregisseerd te worden als Professional Bridlefitter en hier beroepsmatig mee aan de slag te gaan.

Waaruit bestaat de Online?

De anatomielessen zijn toegespitst op dat wat je nodig gaat hebben bij het hoofdstelfitten. Om te begrijpen waarom bepaalde modellen wel en andere modellen niet werken bij het individuele paard wat je voor je hebt. Uiteraard is testen ook een groot onderdeel van hoofdstelfitten, maar we leggen graag het waarom uit.

Bij hoofdstellen en onderdelen bespreken we verschillende modellen niet merken.  Ook promoten we geen eigen merk. Je leert onafhankelijk kijken naar wat een paard kan storen en wat een betere oplossing kan zijn.

Uiteraard willen we dingen zoveel mogelijk onderbouwen met studies, vandaar dat we daar ook naar verwijzen, al is het bij nieuwe vakgebieden zoals dit niet altijd mogelijk. Wel laten we ook onze eigen metingen zien.

Tot slot laten we de stappen zien van het fitten inclusief voorbeelden. Grote verschillen zijn vaak gemakkelijk te zien maar de subtiele verschillen zijn eigenlijk nog belangrijker. Hoe beter je een paard leert lezen hoe sneller je ongemakken kunt opmerken en blessures kunt voorkomen. Wil je hier beter in worden volg dan de Online over anatomie en biomechanica (beschikbaar begin 2022)

Beroepsmatig werken als PBF (Professional BridleFitter)

Wil je na de Online professioneel aan de slag en een registratie krijgen op de site voor het succesvol afronden van de opleiding, dan zul je na de Online een Bridlefitting weekend moeten volgen om te voldoen aan de praktijk. 

Tijdens deze praktijklessen wordt de stof van de Online praktisch toegepast en wordt op dag twee een examen afgenomen, waaruit blijkt dat je de stof goed opgenomen hebt. Na een voldoende resultaat wordt je opgenomen in de lijst van Professional Bridlefitter en kunnen eventuele klanten jou vinden op onze site. Voor meer informatie en of inschrijven klik op de knop hieronder.

1 Applies to shipping within Netherlands. Information about shipping policies for other countries can be found here: Payment and Delivery Information
2 including tax