Module stang en trens

Afgelopen module met de tweede jaargang hebben we weer kunnen genieten van mooie combinaties die aanzienlijk verbeterden op veranderingen in de stang en trens. De studenten kunnen al aardig door redeneren. Bitfitten is namelijk wat je ziet koppelen met de kennis van de anatomie, de ruiter en de kenmerken van het specifieke bit. Het is heel leuk om te zien dat de puzzelstukjes steeds meer gaan vallen. Niks is leukers dan lesgeven aan een enthousiaste groep mensen. Want uiteindelijk bepalen de leerlingen of de opleiding een succes is. Het is zo gaaf om te zien hoe iedereen met elkaar spart op zo'n dag en hoe alle expertise van elke paardenprofessional samen komt.

 

Ook dit jaar is het weer een mix in paardenberoepen: professionele instructeurs en amazones, ook wederom weer een grand prix amazone,  een cranio sacraal therapeut, een paardengedragsdeskundige, iemand die opleidt volgens de academische rijkunst, een osteopaat. Iedereen benadert het bitfitten vanuit zijn eigen achtergrond in combinatie met de kennis opgedaan in de opleiding. Dit betekend dat je met een ICPBC bitfit consultant die op hoog niveau heeft gereden mooi uit de voeten kunt als jouw aanleuningsprobleem zich nu precies toont in de moeilijkste oefeningen, hij of zij kan dan ook rijtechnisch meekijken. Verwacht je een lichamelijk probleem zoek dan een combinatie met behandelaar. Rij je academisch zoek je daar aansluiting. Kortom zo komt er steeds meer kennis omtrent bitten en de reacties hierop en wordt meer en meer gespecialiseerd.  Kennis die de ICPBC graag deelt in haar opleiding, maar waar hopelijk ook door samenwerkingen met de leerlingen nieuwe kennis uit gaat komen. Het vak blijft tenslotte ook grotendeels pionieren.

 

Hieronder een kleine impressie van een stukje uit de stang en trens module. De volgende module houdt zich meer bezig met de ruiter. De houding en zit, zadels en de inwerking van de hand en hoe dit alles elkaar beïnvloed. Als hoofddocent hebben we dan Saskia Heijkants en als gastdocent op het gebied van zadels Ingeborg Taffijn die opgeleid is door saddlefit4life en hiermee een andere kijk op zadelfitten heeft dan de gemiddelde zadelmaakster. Interessant dat ook op zadelgebied steeds nieuwe inzichten komen. 

 

 

Kun je niet wachten om ook deel te nemen aan de opleiding? De lesdagen van 2018-2019 zijn al geprikt op de site en inschrijven is al mogelijk. Wacht niet tot het laatste moment want vol is vol.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwe blogs? of meteen de studiegids en het inschrijfformulier aanvragen? Vul het contactformulier hieronder in

Note: Please fill out the fields marked with an asterisk.

1 Applies to shipping within Netherlands. Information about shipping policies for other countries can be found here: Payment and Delivery Information
2 including tax