Wist ik bij mijn vorige paard maar wat ik nu weet

Al jaren, voordat ik met de ICPBC startte had ik het plan om ooit een online te starten over paardenwelzijn, anatomie en de basics, waar ik nu dagelijks mensen bewust van maak.  Wie kent het zinnetje niet: Had ik maar bij mijn eerste of vorige paard geweten wat ik nu weet!

 

Als je bepaalde kennis niet hebt, vertrouw je (soms blind) op de kennis die anderen hebben op een bepaald vakgebied. Achteraf zal blijken of dit een juiste keus was of toch niet.

Als ik iets heb geleerd is het wel dat je nooit bent uitgeleerd, maar ook dat hoe meer je begrijpt van de anatomie van het paard hoe makkelijker het wordt de juiste mensen om je heen te verzamelen. Uiteindelijk bepaal jij het management van je paard en daarmee valt of staat het succes en de gezondheid van je paard, gezien een paard oorspronkelijk niet gebouwd is om op te gaan zitten

 

Alles in het lichaam heeft een functie. Beperken wij een functie van een paard door er bovenop te gaan zitten en hem in een houding te zetten, dan heeft dit gevolgen voor het functioneren van het paard. Gevolgen die je vaak als eerst ziet in de aanleuning. 

 

Aan het bit komt alles samen! Sinds ik ben gaan werken als bitfit consultant, na al jaren ervaring te hebben met het behandelen van paarden (symmetrie methode) merk ik hoeveel informatie paarden vertellen via hun mond en op het bit. Dat maakt het vak ook zo interessant! Zo kun je een bitfit consultant nodig hebben om met een bit en hoofdstel, de aanleuning aanzienlijk te verbeteren, maar ook vaak heb je de ICPBC bitfit consultant juist nodig om je in de goede richting te sturen naar bijvoorbeeld een behandelaar, tandarts, dierenarts etc.  Dit is de reden dat de opleiding ICPBC ook alleen ervaren paarden (semi) professionals aanneemt omdat er al veel kennis moet zijn alvorens de linken met de andere vakgebieden te kunnen begrijpen.  

 

Als je doet wat je altijd al doet, Krijg je wat je altijd al kreeg!

Om een probleem op te lossen zul je uit een cirkeltje moeten komen anders komen de problemen weer terug. Het valt niet mee om bepaalde patronen te veranderen die er wellicht langzaam ingeslopen zijn, maar kennis vergaren en bewust worden is stap één.

 

Het beste voor hebben met je paard

Ik ga er vanuit dat iedereen het beste voor heeft met zijn paard, maar als ik kijk naar de groei die ik zelf heb gemaakt in mijn omgang met paarden, dan moet ik eerlijk toegeven ik vond vroeger echt dingen normaal waarvan ik nu denk....serieus...

Zo stond ik als 15 jarige ( trots dat ik mocht groomen) bij een grand prix paard elke dag de mondhoeken te verzorgen die open lagen. Ik vond dat normaal... moest hij maar niet zo trekken toch? En aan de teugel rijden... hou op! ik snapte niet waarom dat paard mij zo aan het pesten was, ik trok toch aan de teugels en gaf toch been? 

Gebrek aan 'betere' kennis maakte mij een onbewuste niet zo fijne ruiter.

 

Online training

Kennis is gelukkig tegenwoordig veel makkelijker te vinden dan vroeger. Het internet draagt hier een grote steen aan bij. Dit zorgt ervoor dat we ons sneller kunnen verdiepen in onze favoriete vriend het paard. Daarom heeft de ICPBC nu een online gemaakt over aanleuningsproblemen voor de paardeneigenaar, zodat je zelf een stappen plan kunt maken in het oplossen en verbeteren van de aanleuning. Deze online is juist niet volledig rijtechnisch, maar gaat in op de ruiter, de anatomie van het paard, het hoofdstel, basis fouten die gemaakt worden met bitten. Voor meer info klik hier en ga vandaag nog aan de slag.

 

 

1 Applies to shipping within Netherlands. Information about shipping policies for other countries can be found here: Payment and Delivery Information
2 including tax