Wil jij aan de slag als Professional Bridle Fitter?

Wil jij onafhankelijke kennis over hoofdstellen?

Ben jij eigenaar van een eigen merk hoofdstellen en wil je je kennis en of marketing hieromtrent verbeteren?

Ben jij een super geïnteresseerde instructeur/ ruiter die meer wilt weten over aanleuning en hoe een hoofdstel hier van invloed op is?

Wil jij je hippische portfolio uitbreiden zodat je uiteindelijk aan de ICPBC kunt deelnemen? * *Let op dit is geen garantie dat je daadwerkelijk ook kunt deelnemen aan die ICPBC dus lees goed de voorwaarden.

De invloed van een hoofdstel op de biomechanica van het paard is enorm. Vooral als het gaat om de balans van het paard worden met een hoofdstel geweldige resultaten bereikt. Zoveel dat je na deze opleiding niet eens meer in de winkel een hoofdstel durft te kopen. De individuele verschillen per paard zijn zo groot dat een anatomisch hoofdstel alleen aangemeten kan worden, omdat het pas anatomisch is als jouw paard onder dit hoofdstel het beste beweegt. Daarom is dit ook zeker een beroep dat ook zonder bitfitten kan worden uitgeoefend. In de PBF duiken we diep in de materie van het waarom het paard zo veranderd. De PBF is niet een cursus maar een beroepsopleiding. Het verschil zit hem in de kwaliteit en duur en onafhankelijkheid van enige merken. 

De Professional Bridle Fitter opleiding kan worden ingezet als:

  1. Eén van de onderdelen/ vooropleidingen en modules om toch deel te kunnen nemen aan de  ICPBC opleiding
  2. Als een hele interessante opleiding ter verhoging van eigen kennis, omdat je interesse gebied ligt op hoofdstellen.
  3. Om geregisseerd te worden als Professional Bridlefitter en hier beroepsmatig mee aan de slag te gaan.

De inhoud

Er is een online gedeelte dat je voorbereidt op de live webinars waarin de diepgang wordt gegeven. Goede voorbereiding is belangrijk. Er volgen eerst 3 webinars aldoor we beginnen met een eerste praktijkdag waar je de anatomie van het paard en de bewegingen gaat analyseren. Daarna de modules over de hoofdstellen en gaat we met de live webinars en praktijklessen hiermee aan de slag. 

 

 Elke groep is uniek en niet al te groot om individuele aandacht te vergroten.  Ondanks dat de basis gelijk is wordt de kennis uitgebreid naar waar behoefte is. Zo zal bij een groep zadelmakers er meer aandacht worden besteed aan de relatie met het zadel en bij een groep instructeurs meer linken met het rijtechnische.

 

Er worden gastdocenten ingezet voor stage en er is flexibiliteit in het aantal praktijkdagen. Het doel is jullie zo goed mogelijk voor te bereiden op de meest uitdagende aanleuningsproblemen die te maken hebben met hoofdstellen. 

 

 

De data:

De opleiding 2023-2024 gaat de examens in. 

Mei 2024 (Vol)

Oktober 2024 (pre- inschrijving mogelijk)

Heb je nog meer vragen over de structuur, de klachtenregeling, de algemene voorwaarden, inhoudelijke vragen? Kijk dan ook nog onder het kopje ICPBC

1 Applies to shipping within Netherlands. Information about shipping policies for other countries can be found here: Payment and Delivery Information
2 including tax