Wil jij aan de slag als Professional Bridle Fitter?

Wil jij onafhankelijke kennis over hoofdstellen?

Ben jij eigenaar van een eigen merk hoofdstellen en wil je je kennis en of marketing hieromtrent verbeteren?

Ben jij een super geïnteresseerde instructeur/ ruiter die meer wilt weten over aanleuning en hoe een hoofdstel hier van invloed op is?

Wil jij je hippische portfolio uitbreiden zodat je uiteindelijk aan de ICPBC kunt deelnemen? * *Let op dit is geen garantie dat je daadwerkelijk ook kunt deelnemen aan die ICPBC dus lees goed de voorwaarden.

De Professional Bridle Fitter opleiding kan worden ingezet als:

  1. Eén van de onderdelen/ vooropleidingen en modules om toch deel te kunnen nemen aan de  ICPBC opleiding
  2. Als een hele interessante Online ter verhoging van eigen kennis, omdat je interesse gebied ligt op hoofdstellen.
  3. Om geregisseerd te worden als Professional Bridlefitter en hier beroepsmatig mee aan de slag te gaan.

Waaruit bestaat de Online?

Er is een online gedeelte waarin leren je met opdrachten en oefeningen, zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt. Dit helpt je vervolgens met het in de praktijk palperen van het hoofd en de hals van het paard. 

De anatomielessen zijn toegespitst op dat wat je nodig gaat hebben bij het hoofdstelfitten.  Om te begrijpen waarom bepaalde modellen wel en andere modellen niet werken bij het individuele paard wat je voor je hebt. Uiteraard is testen ook een groot onderdeel van hoofdstelfitten, maar ik leg je graag het waarom uit.

Bij hoofdstellen en onderdelen bespreken we verschillende modellen niet merken.  Ook promoten we geen eigen merk. Je leert onafhankelijk kijken naar wat een paard kan storen en wat een betere oplossing kan zijn. 

 

Net zoals bij bitten is de PBF onafhankelijk van enig hoofdstellenmerk, maar je krijgt wel een lijstje van waar je hoofdstel/onderdelen kunt bestellen en sommige voormalig leerlingen hebben hun eigen hoofdstellenlijn. Ook kun je uiteraard de samenwerking zoeken met een ruitersportzaak. Indien nodig zal ik een bestelling voor je plaatsen bij diverse merken zodat je een start pakket hebt.

 

Elke groep is uniek. Ondanks dat de basis gelijk is wordt de kennis uitgebreid naar waar behoefte is. Zo zal bij een groep zadelmakers er meer aandacht worden besteed aan de relatie met het zadel en bij een groep instructeurs meer linken met het rijtechnische.

 

Er worden gastdocenten ingezet voor stage en er is grote flexibiliteit in het aantal praktijkdagen. Het doel is jullie zo goed mogelijk voor te bereiden op de meest uitdagende aanleuningsproblemen die te maken hebben met hoofdstellen. 

 

Uiteraard willen we dingen zoveel mogelijk onderbouwen met studies, vandaar dat we daar ook naar verwijzen, al is het bij nieuwe vakgebieden zoals dit niet altijd mogelijk. Wel laten we ook onze eigen metingen zien. 

 

Uiteraard leer je de stappen zien van het fitten. Grote verschillen zijn vaak gemakkelijk te zien maar de subtiele verschillen zijn eigenlijk nog belangrijker. Hoe beter je een paard leert lezen hoe sneller je ongemakken kunt opmerken en blessures kunt voorkomen. 

De opleiding 2023-2024 loopt op het moment. Halverwege mei begint de volgende groep. De groepen zijn klein zodat er veel individuele aandacht is. 

Heb je nog meer vragen over de structuur, de klachtenregeling, de algemene voorwaarden, inhoudelijke vragen? Kijk dan ook nog onder het kopje ICPBC

1 Applies to shipping within Netherlands. Information about shipping policies for other countries can be found here: Payment and Delivery Information
2 including tax