De opleidingen en cursussen

Als het gaat om hulpen geven zijn we dagelijks bezig onze hulpen te verfijnen om een meer harmonieus beeld te krijgen, snellere reacties, een betere communicatie, een betere samenwerking. Als de hals van een paard strak is, het paard maar niet over de rug blijft, het paard niet los beweegt dan heeft dit invloed op de Aanleuning en zie je dit in een reactie op het bit.  

 

In de afgelopen jaren hebben ontzettend veel aanleuningsproblemen de revue gepasseerd met diverse oorzaken. Te denken valt aan verkeerde keuze van het bit en hoofdstel, maar zeker zijn er ook oorzaken te vinden in de biomechanica van het paard en hoe deze wordt beïnvloed. Blokkades, spierproblemen en beginnende of herstellende blessures zijn van invloed op de aanleuning en vragen om rijtechniek en instructie die vanuit dit oogpunt naar het paard kijken. 

 

Kennis hierover was voorheen niet voorhanden en zeker niet in de vorm van een erkende onafhankelijke opleiding. In 2015 startte echter de ICPBC (International College for Professional Bitfit Consultants) Dé opleiding die bitfitten en aanleuning breder bekijkt dan alleen bitfitten en behalve de eerste langere opleiding, ook een echt onafhankelijke opleiding. ( De ICPBC verkoopt geen eigen bitten en of hoofdstellen).

 

Vanwege Corona en de behoefte een nog hogere expertise van professionals neer te zetten is het cursus aanbod vergroot.  Er zijn 2 opleidingen waar je voor gecertificeerd kunt worden en beroepsmatig zou kunnen inzetten:  de ICPBC (International College for Professional Bitfit Consultants) en de PBF (Professional Bridle Fitting). De andere cursussen zijn geschikt als mogelijk voortraject voor de opleiding ICPBC en of een mogelijke verdieping of vergroting eigen interesse. Klik voor meer informatie over start, deelname vereisten etc op de buttons hieronder

 

Opleidingen voor paardenprofessionals die beroepsmatig aan de slag willen:Online cursussen voor professionals als voormodules voor de ICPBC, verdieping en/of interesse gebied. Ook beschikbaar voor paarden eigenaren met een bovengemiddelde interesse:
1 Applies to shipping within Netherlands. Information about shipping policies for other countries can be found here: Payment and Delivery Information
2 including tax