Aanleuningsproblemen echt leren begrijpen en oplossen!

Opleidingen en cursussen

Als het gaat om hulpen geven zijn we dagelijks bezig onze hulpen te verfijnen om een meer harmonieus beeld te krijgen, snellere reacties, een betere communicatie, een betere samenwerking. Als de hals van een paard strak is, het paard maar niet over de rug blijft, het paard niet los beweegt dan heeft dit invloed op de Aanleuning en zie je dit in een reactie op het bit.  

 

In de afgelopen jaren hebben ontzettend veel aanleuningsproblemen de revue gepasseerd met diverse oorzaken. Te denken valt aan verkeerde keuze van het bit en hoofdstel, maar zeker zijn er ook oorzaken te vinden in de biomechanica van het paard en hoe deze wordt beïnvloed. Blokkades, spierproblemen en beginnende of herstellende blessures zijn van invloed op de aanleuning en vragen om rijtechniek en instructie die vanuit dit oogpunt naar het paard kijken. 

 

Kennis hierover was voorheen niet voorhanden en zeker niet in de vorm van een erkende onafhankelijke opleiding. In 2015 startte echter de ICPBC (International College for Professional Bitfit Consultants) Dé opleiding die bitfitten en aanleuning breder bekijkt dan alleen bitfitten en behalve de eerste langere opleiding, ook een echt onafhankelijke opleiding. ( De ICPBC verkoopt geen eigen bitten en of hoofdstellen). Ondertussen zijn we er trots op dat al dierenartsen en fysiotherapeuten in binnen en buitenland de opleiding hebben gevolgd of volgen.

 

 

Beroepsmatige opleidingen

Vanwege de behoefte een nog hogere expertise van professionals neer te zetten is het cursus aanbod vergroot. Zo is het bitfitten en bridlefitten gesplitst in twee professionele beroepen omdat als je beiden echt volledig goed wilt doen je teveel tijd kwijt bent om de klant echt goed te kunnen voorzien. Een hoofdstel op maat maken tijdens een bitfitting is geen probleem, maar echt onderdeel voor onderdeel een bridle fitting doen kost net zoveel tijd als een bitfitting. Ook dient de PBF als vooropleiding voor diegenen die voorheen niet direct met de ICPBC konden starten. In de PBF wordt al een degelijke basis van biomechanica en anatomie gelegd.

1 Applies to shipping within Netherlands. Information about shipping policies for other countries can be found here: Payment and Delivery Information
2 including tax