Hoofdstelfitting opleiding voor zadelmakers

Als zadelmaker heb je vast al eens gemerkt dat een zadel wat voorheen goed lag ineens niet meer goed lag en je een ander rug gebruik ziet dan toen je voorheen het zadel ging fitten. Dit kan uiteraard vele oorzaken hebben, maar twee oorzaken hiervan kunnen zijn de verandering van het bit en hoofdstel. 

 

Dit zijn dingen waar niet snel aan gedacht wordt. Zodoende is het altijd handig als zadelmaker dit na te vragen. Een hoofdstel wat achter de oren drukt kan de proprioceptie van het paard veranderen en dus een paard letterlijk uit balans halen. Een paard in onbalans is over het algemeen niet goed over de rug en daarmee is uiteraard de aansluiting met het zadel al minder passend. 

 

Het mooie is dat je als zadelmaker heel gemakkelijk kleine wijzigingen kunt aanbrengen aan hoofdstellen omdat jullie gewent zijn met leer te werken waardoor je het paard snel weer comfortabel kunt maken en dingen kunt customizen net als een zadel.

 

Ook heb je waarschijnlijk grote interesse in het meer leren over de anatomie van het paard en biomechanica. Want dan kun je tenslotte beter onderbouwen wat je ziet gebeuren zonder een klant aan te vallen op zijn of haar rijden. 

 

 

 

PBF Professional Bridle Fitting

€ 1.500,00

  • Available
1 Applies to shipping within Netherlands. Information about shipping policies for other countries can be found here: Payment and Delivery Information
2 including tax