The ICPBC is very proud to share with you its  online course about contact problems. If you would like to know more in English press the flag. 


Online programma: aanleuningsproblemen

Geeft jouw paard ongelijk druk op de teugels? Kantelt hij het hoofd? Hangt hij op het bit? Wil hij moeilijk nageven of kruipt je paard er juist meer achter?

Veel trainingen en cursussen gaan vooral in op het rijtechnisch verbeteren van de aanleuning. Maar hoe zit het met al die andere factoren die van invloed zijn op de aanleuning van jouw paard? Hoe zit het met bitten en hoofdstellen? Maar ook spierproblemen en de biomechanica van het paard?

Wilde jij altijd al meer weten over waar ICPBC bitfit consultants zich mee bezig houden? Wil jij weten wat je zelf kan doen in het verbeteren van de aanleuning of een bitprobleem?  Wil je weten wanneer je er het beste een professional bij kunt halen en welke?  Wil je meer inzicht in wat jouw paard probeert te vertellen door middel van de aanleuning? 

Als ik iets heb gemerkt tijdens de jaren behandelen van paarden en de laatste jaren de combinatie met bitfitten dan is het wel dat als er meer aandacht zou worden besteed aan wat een paard in de aanleuning laat zien,  blessures  sneller voorkomen zouden kunnen worden.

Zoals met alles zit het vaak in de kleine dingen. De kleine dingen die niet opgemerkt worden, waar je overheen kijkt. Na deze online training niet meer!! Met de informatie in deze cursus kun je veel dingen zelf al uitsluiten (zie de onderwerpen) 

Kun je het zelf niet oplossen dan weet je door middel van deze online cursus in ieder geval in welke richting je het moet zoeken. Kortom wordt de beste manager van je paard en hou je paard zo lang mogelijk gezond.

Er zijn 6 modules en elke maand krijg je toegang tot een nieuwe module waarin gediscussieerd wordt, video's en teksten worden gedeeld. Kun je een maandje niet actief meedoen, geen probleem. De interactieve omgeving staat een geheel jaar voor je open en wil je langer lid blijven krijg je aan het eind van het jaar een mooi verlengings aanbod.

Doordat de online cursus interactief is krijg je via de mail herinneringen en meldingen van updates. Het discussiëren en met elkaar dingen kunnen delen, zoals online video's maken het een gezellig klaslokaal. Anders dan wat je tot dusver hebt gezien.

Onderwerpen van de 6 modules:

  1. Hoofdstel fitten: Hoe meet je nu correct je hoofdstel aan en wat zijn de meest voorkomende aanleuningsproblemen met als oorzaak het hoofdstel.

  2. Hoofd/halshoudingen: Hoe zit hoofd en hals anatomisch in elkaar, hoe is de biomechanica en wat doen we als we inwerken met het bit. Wat voor effecten heeft dit op het lichaam.

  3. De bitbasicsCheck regelmatiger de mond van je paard op wonden, hoe dat te doen leer je in deze module. Wat zijn de meest gemaakte fouten met bitten en wat doet pijn in de mond in het lichaam van je paard.

  4. Aanleuningsproblemen deel 1: Hierin worden enkele veel voorkomende aanleuningsproblemen zeer uitgebreid behandeld zoals: ongelijke aanleuning, kantelen van het hoofd etc.

  5. Aanleuningsproblemen deel 2 : Hierin worden verschillende veel voorkomende aanleuningsproblemen gekoppeld aan de fasen in dressuurtraining.

  6. Het stappenplan : Met alle kennis die je op hebt gedaan in de eerdere modules, hoe benader je het aanleuningsprobleem en welke professional kan jou het beste helpen? Is dat de ICPBC bitfit consultant of is het in jouw specifieke geval handiger instructie te zoeken, een dierenarts te raadplegen, een tandarts enzovoort.

  7. Extra's: zoals ontspanningsoefeningen voor gespannen kaken bij je paard, magazines etc.

Start vandaag nog! Na betaling van het cursusgeld 299 euro krijg je meteen een link om je in te schrijven! Op naar een betere aanleuning en communicatie met je paard! via de onderstaande button kom je bij het betaalsysteem.