Over mij

 

Hoi Ik ben Natascha Van Eijk, oprichtster van de ICPBC en de eerste die bitfitten/ bitfit consulten meteen vanaf het begin combineerde met behandeltechnieken. Dit behandelen deed ik al jaren voordat ik de eerste stappen maakte in het pionieren op aanleuningsproblemen. De behandeling is een combinatie van triggerpointmassage, dry needling, cranio sacraal therapie, manuele en osteopathische therapieën wat ik gemakshalve vaak de paardensymmetrie methode noem, naar mijn eerst geregistreerde bedrijfsnaam. Symmetrie is uiteraard een illusie maar de zoektocht naar symmetrie en beter gezegd balans in het lichaam is datgene heeft doorwerkt in mijn bedrijf Bitsymmetrie en in de opleidingen die ik nu geef.  Als een paard hangt op het bit omdat het een blokkade heeft in de nek (bv O.A.A. regio) dan maak ik vaak dit los (met toestemming van de eigenaar) om te kijken of dit het aanleuningsprobleem al grotendeels oplost voordat we bitten en of hoofdstellen gaan wisselen. En zo combineer ik dus kleine handigheidjes met het bitfit consult. 

 

Alles in het lichaam is met elkaar verbonden en als ik iets de laatste jaren wel bevestigd heb gekregen is het dat, datgene wat de aanleuning laat zien, zoveel meer verteld over het correct lichaamsgebruik van het paard dan we denken. Alle stukjes management spelen een rol. 

 

Ik ga heel eerlijk zijn ik vind het lastig een stuk tekst over mijzelf te schrijven en te roepen 'Hoe goed ik wel niet zou zijn'.

Daarom heb ik mijn klanten om hulp gevraagd en daaruit kreeg ik de volgende steekwoorden terug:

Vakfanaat, Eerlijk, Verstand van zaken, Kan dingen die ingewikkeld zijn simpel uitleggen en heeft de lat hoog liggen, een puzzelaar.

 

Vakfanaat Ik moet zeggen dat klopt wel. Mijn liefde voor het vak en het welzijn van het paard is ook grotendeels de motivatie geweest voor het oprichten van de ICPBC en nu de andere modules en opleidingen. Doordat ik ontzettend fanatieke leerlingen heb met hun eigen achtergrond leer ik zelf ook altijd weer. Zo hebben vrij recent een tandarts en tevens dierenarts die deelneemt aan de opleiding en ik ontdekt dat een keuze van een bit ook afhankelijk kan zijn van de staat van de 6en in het gebit (wellicht een beetje technisch maar geloof me voor een fanaat als ik super interessant en weer iets om verder op te bomen). Ook geeft de opleiding mij de kans docenten in te huren die weer stukjes van de puzzel kunnen aanleveren. Zo blijft de kennis van de opleiding hoog en zorgen we er met alle gastdocenten voor dat we voorop blijven lopen.

 

Eerlijk Ik moet zeggen ik ben trots dat dit naar voren kwam uit de vragenlijst. Ik doe mijn best uiteraard om een zo'n eerlijk mogelijk advies te geven. Als ik in een consult een eigen bit of hoofdstel goed vind, zal ik nooit toch een bit verkopen want het advies moet onafhankelijk zijn en niet een bitten of hoofdstellen verkoop gesprek. 

 

Verstand van zaken Het liefste wil ik in een opleiding alles wat ik in mijn meer dan 20 jaar paarden behandelen en alweer 8 jaar fitten heb geleerd delen. Maar feit is dat dat niet mogelijk is en helaas willen mensen tegenwoordig vaak vooral snel iets leren maar niet de tijd nemen om er echt in te duiken. Mensen die echter welzijnsgericht zijn weten de opleiding gelukkig wel te vinden. Ondanks dat de lat hoog ligt (vooral ook voor mijzelf) werken er toch al genoeg succesvol met hun diploma. Leuk was ook dat eigenlijk iedereen na de opleiding verder ging in het vergroten van hun paardenkennis doordat er vaak toch zaadjes zijn gepland over compensatiepatronen en andere dingen die uitnodigen om verder te leren. Met de nieuwe uitgebreidere voor modules kan er ook voor oud studenten weer kennis en herhaling worden toegevoegd.

 

Jip en Janneke taal Ik probeer concepten altijd simpel uit te leggen en concepten best simpel te brengen. Een voorbeeld hiervan vind je in het filmpje hieronder.  Zo tracht ik dat uiteraard ook in de diverse online, webinars en opleidingen.

 

Puzzelen Elk paard is een individuele nieuwe puzzel. Dat betekend dat je soms denkt dat de oplossing zit in een ander bit maar blijkt dat er bijvoorbeeld een zwakte in je paard of rijstijl zit die bijdraagt aan het aanleuningsprobleem. Het puzzelen op de ingewikkeldere aanleuningsproblemen is waar ik mijn energie uit haal. Uiteraard heb ik dit allemaal niet kunnen leren zonder de vele paarden van klanten en mijn eigen paarden. De beste leermeesters.

 

Tot zover een korte introductie van mijzelf. Twijfel je of we een match zijn in opleidingsverband, neem gerust contact op. En wellicht tot snel.

 

 

1 Applies to shipping within Netherlands. Information about shipping policies for other countries can be found here: Payment and Delivery Information
2 including tax