Structuur van de opleiding

De opleiding duurt een heel jaar en bevat een grote hoeveelheid anatomische kennis. Bent u dierenarts of fysiotherapeut kijk dan bij de link upcoming courses and events voor de los te volgen modules.

Er zijn 22 dagdelen verdeeld over twee en drie-daagse modulen. Deze modulen zullen in de weekenddagen gegeven worden. Tussen de modules zal soms één dan weer twee maanden de tijd zitten om het leermateriaal van de volgende module voor te bereiden en het geleerde van de afgelopen modules in praktijk te brengen. Ook zal deze tijd gebruikt dienen te worden voor het uitwerken van een casusopdracht die ook meetelt voor het examen. Behalve deze modulen hebben we ook nog excursies naar diverse bitproducenten. Afgelopen jaar waren dat Trust (NL) en Sprenger (Duitsland). Sprenger gaf hier de mogelijkheid ook meteen een Sprenger bit specialist certificaat te halen. De excursies kunnen per jaar wisselen maar de ICPBC doet haar best er 2 voor elkaar te krijgen. Een dissectie van het hoofd zit ook in de opleiding.

Voor uitgebreidere informatie en prijzen zie de studiegids:

Dierenarts of fysiotherapeut?

Uit de aanvragen van dierenartsen en fysiotherapeuten blijkt dat de gehele opleiding te uitgebreid is, gezien de meesten niet aan het werk willen als bitfit consultant maar voornamelijk een uitbreiding van hun kennis willen. Om aan deze behoefte te voldoen zijn dit jaar enkele modulen alleen voor fysiotherapeuten en dierenartsen beschikbaar. Deze zijn los te volgen. Op het moment wordt gekeken of er accreditatie mogelijk is.

 

Impressies