Instructors SPECIALIzING in contact issues (ISCI)

Veel gestelde vragen

Is er een toetsing/ examen?

Nee de ISCI is een verdiepings cursus geen opleiding tot een bepaald vak. U bent tenslotte al instructeur. Het doel is slechts meer handgrepen te geven om nog beter in staat te zijn instructie te geven bij paarden aan die paarden waar het 'standaard' niet lijkt te werken en het paard duidelijke aanleuningsproblemen laat zien. 

Waarom verschillende niveau's?

Je kunt je voorstellen dat ruiters in de basis vaker, maar vooral ook andere aanleuningsproblemen tegenkomen doordat een bepaald rijtechnisch gevoel nog niet ontwikkeld is.  In die basis instructie is het juist van belang ruiters dit gevoel te leren en ze bewust te maken wat de specifieke aanleuningsproblemen zoals hangen op het bit, kantelen, niet nageven hun verteld en hoe hierop te reageren. Bij de zwaardere dressuur klasses gaat het meer om aanleuningsproblemen die ontstaan vanuit de zwakte van het paard, dit omdat die paarden veel zwaarder belast worden. Daarom gaan we in die groep in op de biomechanica die horen bij de oefeningen die daar worden uitgevoerd.  Kortom elk niveau heeft ander lesmateriaal. Maar ze zijn allen interessant en elkaar aanvullend en de verwachting is zeker dat er ook instructeurs zullen zijn die in de toekomst alle niveau's willen doen. Echter kun je als basis instructeur niet instappen op het top sport niveau omdat het weinig zin heeft over oefeningen als een passage te discussiëren als je zelf dit niveau niet hebt. Andersom kun je als top sport instructeur uiteindelijk alle niveau's /jaargangen volgen.

Wat zijn de data voor dit jaar?

We beginnen in de herfst najaar en de agenda kun je hier vinden.

Wat is de prijs?

Per niveau/jaar is de prijs 2495 euro 

De prijs voor de eerste dag van module 1 die tevens dient ter introductie is de prijs 149 euro inclusief werkmap thee, koffie en broodjes.

Leer ik ook bitfitten?

Nee. Er zal geen informatie over de soorten bitten, de inwerking, hoofdstellen, de verbindingen met de tong en hoe bitfit consultants kijken worden gedeeld. Heb je daar interesse voor volg dan de ICPBC. Wel is deze opleiding een goede vooropleiding voor de ICPBC en of juist een verdieping gezien er weinig overlap is. Voor ICPBC afgestudeerden die een ISCI niveau volgen geld een korting en andersom de ISCI volgers krijgen een korting als ze toch besluiten ook voor het ISCI diploma te gaan.

Hoe diep gaat de anatomische kennis?

In de online verdiepingen kun je zelf het zo gek maken als je wilt door ondersteunde artikelen en video's te kijken. De lessen houden we lekker praktisch in een vereenvoudigde uitleg. Tot nu toe is de kennis bij de ICPBC bitfit consultants ook altijd goed overgekomen en geven ex leerlingen aan allemaal anders naar hun paarden te zijn gaan kijken.

Hoe schrijf ik mijzelf in?

Vul het formulier in met motivatie of mail de motivatie en alle gegevens naar info@icpbc.com. Na een intake gesprek of mail wisseling krijg je te horen of je al in deze eerste groep terecht kunt of een andere en sturen we het inschrijfformulier naar u toe.  Deze dan graag ingevuld terugsturen. Inschrijvingen na intake gaan op volgorde van binnenkomst.

Hoe gaan de live meetings van de volledige opleiding?

We maken gebruik van een online vergaderruimte waarin je elkaar kunt zien. Bij een kleine groep lukt het nog wel om elkaar soms te onderbreken bij een grotere groep kun je met een duimpje aangeven dat je het woord wil hebben en monitoren wij dat de rest jou ook kan horen. We gebruiken dit systeem nu ook met deelnemers uit het buitenland en dit bijkt goed te werken.

Wat als ik een keer toch niet aanwezig kan zijn tijdens een live online?

Uiteraard kan dit altijd eens gebeuren. Laat dit ons dan op tijd weten via de mail. Dan maken we daar een opname van die binnen 24 uur bekeken kan worden. Lukt dit ook niet moeten we even overleggen. In principe vragen we 80% als aanwezigheidseis om later op de website geregistreerd te staan.

Moet je paard mee met de praktijk?

Ja je moet in de gelegenheid zijn om minimaal 2 x een paard mee te nemen naar de locatie of je moet uiteraard zelf de host voor een dag willen zijn dat mensen naar jouw stal toekomen. In het geval je geen paard hebt is een combinatie meenemen van een paard op hetzelfde niveau zeker ook mogelijk.

Wat als er een tweede corona lockdown komt?

Daar is rekening mee gehouden door al zoveel mogelijk online te doen. Er kunnen altijd extra online meetings worden toegevoegd en zolang 1 op 1 mogelijk is, kan ik altijd afreizen naar jullie gezien ik geen mega grote groepen zal maken. Kortom flexibiliteit is er al om en vragen we ook wel van jullie.

Wat kan ik met de gegeven informatie?

Het streven is uiteraard paardenwelzijn te vergroten door meer kennis te delen. Deze kennis zou goed ingezet moeten kunnen worden in combinatie met het instructie geven waardoor blessures sneller onderkent en hopelijk ook voorkomen worden en uiteraard aanleuning wordt verbeterd. Uw instructie en rijden zal nog beter worden.De resultaten hangen uiteraard ook van uw eigen inspanningen af. Wat niet geoorloofd is, is met de gegeven informatie in deze cursus (copyright) zelf een online/danwel live cursus/danwel docent voor groepen te worden (althans zonder expliciete toestemming van de ICPBC/ISCI).

Dit omdat het niet de bedoeling is eigen concurrenten te creëren van de opleiding.  Zie ook de algemene voorwaarden waar je automatisch tekent als je je inschrijft voor de opleiding.

Wat zijn de onderwerpen?

Nog niet alle niveau's zijn uitgewerkt voor de andere niveau's dan de top sport groep, daar komt binnenkort een nieuwe pagina voor. Een greep in de onderwerpen van de komende groep vind je hier.

Ik rij zelf op hoog niveau maar mijn Orun diploma is lager in welk niveau moet/kan ik instromen?

Geef in het inschrijfformulier je voorkeur aan van welk niveau je zou willen doen, gezien dit ook afhankelijk is van het niveau van je leerlingen en we kijken in overleg wat het beste past.

1 Applies to shipping within Netherlands. Information about shipping policies for other countries can be found here: Payment and Delivery Information
2 including tax