Docenten

 

Natascha van Eijk

De praktische ervaring in het behandelen van paarden (door middel van osteopatische handgrepen, spiertechnieken, dry needling, cranio sacraal therapie) maakt dat Natascha zich al jaren bezig houdt met de bewegingspatronen van paarden. 

Natascha van Eijk is ondertussen al jaren actief als bitfitter onder de naam Bitsymmetrie/Passendbit en was daarmee één van de eersten in Nederland. Zij schreef diverse artikelen in tijdschriften en blogs in binnen- en buitenland zoals de Bitmagazine, Dressuurmagazine, Paard&Lifestyle, de Paardenkrant en de HQ Zuid Afrika en heeft onder haar klandizie vele bekende nationale en internationale ruiters en amazones.

Natascha heeft veel pionierswerk verricht in het oplossen van diverse bitproblemen binnen en buiten Nederland. Zij weet als geen ander relaties te leggen tussen de anatomische structuren van het paard en de reactie van het paard op een bepaald bit. 

De vele paarden die zij in de afgelopen jaren heeft voorzien van passende bitten, hebben gezorgd voor de kennis die ten grondslag ligt aan deze opleiding. Kennis die zij graag deelt. De voordelen van bitten maar zeker ook de nadelen komen in deze opleiding uitgebreid aan de orde. Als ook de compensatie-patronen en de invloed hiervan op het bit en andersom.

 


 

Henk van der Veen

Henk van der Veen is een zeer gerenommeerde dierenarts die al 20 jaar werkzaam is op de internationaal bekende kliniek Lingenhoeve Diergeneeskunde. Hij is internationaal een gewaardeerd spreker en instructeur bij Vetpd (Veterinairy Professional Development) die dierenarts workshops organiseert, tevens is hij instructeur bij de ISELP waarbij een biomechanica, anatomie en beeldvorming de kern vormen.

In de ICPBC geeft Henk van der Veen dan ook de module hoofd/ halsproblematiek en maakt hierbij gebruik van fantastische beeldvorming van onder andere de CT scan (er zijn er maar 2 in Nederland). De module werd door de vorige jaargang erg hoog gewaardeerd en we zijn erg blij met zijn kennis en inbreng.

 

Geoske Stiefelhagen

Naast haar humane fysiotherapie is Geoske ook dierfysiotherapeut met verdieping op pijnbestrijding, taping, dry needling en fasciae technieken. Haar grote passie is echter het meetbaar maken van veranderingen in het lichaam van zowel mens als paard.

Dit heeft zij bewerkstelligd door te werken met meet apparatuur die zowel het zadel meet alsook in beeld brengt wat de ruiter doet. Deze meetgegevens worden gekoppeld aan de houding en zit van de ruiter, de scheefheid van het paard en het bit. Want ook door verandering van bitten zie je verandering in houding en zit en druk op de rug. In de module meten is weten komt dit allemaal aan bod.

 

 

Saskia Heijkants

Saskia Heijkants is één van de bekendste, dan al niet bekendste houding en zit specialist. Met haar achtergrond als fysiotherapeut en jarenlange ervaring met de flexchair weet zij iedereen te boeien. Al jaren werkt zij samen met Academy Bartels en dat is niet voor niks. In de module houding en zit neemt Saskia ons mee door interessante informatie en berekeningen over trekkrachten op het bit en de invloed van de houding hierop.

1 Applies to shipping within Netherlands. Information about shipping policies for other countries can be found here: Payment and Delivery Information
2 including tax